Litoral in colaps..


Litoralul romanesc. Candva atractie pentru diferite tari din Europa (gen Germania, Olanda, Franta etc) a ajuns acum in paragina, cu hoteluri murdare, pline de gandaci, igrasie si servicii deplorabile.

Ca tot vorbeam in postarea anterioara despre Cazinoul din Constanta, o cladire atat de frumoasa, langa care se opresc turistii veniti sa se plimbe pe faleza si chiar constanteni mai tineri sau mai in varsta, care se fotografiaza langa aceasta minunatie arhitecturala. Faptul cel mai trist este ca de la an la an se observa starea deplorabila in care a fost lasata cea mai cunoscuta cladire din Constanta. Anul acesta Cazinoul implineste 100 de ani de existenta, iar din acest monument se mai pot observa doar peretii scorojiti, geamuri sparte si trepte subrede. Desi este intr-un proces de renovare cu termen in 2013, nu se observa nimic cum ca s-ar intampla ceva de acest gen. Tot aceasta cladire era si locul preferat al lui Nicolae Ceausescu, cand venea la mare.

Sa mergem mai departe la plajele romanesti si o sa ma opresc la plaja ce apartine de orasul Navodari. Dupa cum a spus chiar primarul Navodariului –  Matei Nicolae -, de acest oras apartin 30 de kilometri de plaja. Cu ce folos. Tot de orasul Navodari si de plajele aferente apartine si tabara de copii Navodari, candva populata de copii din toata tara si chiar din alte tari, acum lasata si ea ca si Cazinoul in paragina. Desi pe pagina oficiala a Taberei de Copii Navodari – http://www.tabara-navodari.ro/ – sunt prezentate facilitati si dotari acceptabile, de fapt cei ce locuiesc aici stiu ca situatia nu este chiar atat de “roz” cum este prezentata.  Cladiri deplorabile, cu pereti juliti, terenurile de jocuri pline de ierburi si crapate, plaja neintretinuta, plina de alge si scoici iar Amfiteatrul lasat de izbeliste, ca multe alte lucruri de pe acest litoral. Desi in oras au fost facute multe renovari, s-au plantat copaci, s-au realizat sensuri giratorii, monumente etc, in tabara nu a fost facuta nici cea mai mica renovare. Nu e de mirare ca de la an la an sunt tot mai putini copii ce vin aici si din ce in ce mai multi comercianti isi inchid micile business-uri lasand toata plaja intr-o monotonie acida intrerupta din cand in cand de muzica celor de la Radio Vacanta.

Trist, dar totusi adevarat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: