Lucruri mai serioase..


In postarea aceasta o sa las balta prostiile si orgoliile personale si o sa vorbesc despre ceva ce ne afecteaza pe toti : Problemele financiar-economice ale Romaniei, persoane dependente (alcool, droguri, internet etc) si, de ce nu, problema etniei rrome (ca se supara daca le zic direct “tigani”).

Potrivit unor studii facute de EUROSTAT – Biroul European de Statistica -, Romania ocupa primul loc in topul tarilor cu cea mai rapida crestere a somajului – 8.36% . Acest lucru nu este tocmai imbucurator pentru noi, dar daca ne gandim la trecut si diferitele privatizari frauduloase facute de guvern (oricare din ele ca nu-i nici unul mai breaz ca celalalt), la faptul ca am fost pe rand pupincuristii Europei – cand cu sovieticii, cand cu nemtii, iar acum cu americanii – ne meritam pe deplin soarta. Desi nu suntem o tara mare am avut de-a lungul timpului oameni destepti, poate prea multi cateodata, ce au inventat tunul basilic ce a dus la caderea capitalei bizantine Constantinopol, scaunul ejectabil, chiar si stiloul a fost inventat de un roman, ca sa nu mai vorbim de vaccinul antiholeric al doctorului Ioan Cantacuzino, Gerovitalul inventat de Ana Aslan, ce ajuta la ameliorarea tulburarilor distrofice legate de varsta, ce are anual mii de pacienti, avionul cu reactie a lui Henri Coanda si sa nu uitam de injectia cu insulina descoperit de Nicolae Paulescu, inventie ce a salvat milioane de vieti, dar nu am stiut sa profitam de toate astea. Noi eram fericiti ca erau romani si le faceam un cantec stupid si ce patrioti suntem. Nu am incercat niciodata sa ducem un razboi de cucerire ca alte tari (popor pasnic ce mama dracu`), in schimb in fiecare razboi in care am participat am avut grija sa alegem tabara gresita si sa platim pretul perdantilor desi puteam foarte bine sa fim neutri. Prostia umana este principala cauza pentru care este acum unde este aceasta tara! Si nu numai somajul este in crestere ci si datoria externa a Romaniei dupa cele n imprumuturi de la institutii euro-atlantice!

O alta problema a Romaniei ar fi dependenta oamenilor de diferite lucruri (bine spune Bitza ca fara vicii am fi doar niste roboti.. dar totusi, nu in exces viciile acestea) : alcool in principal (fiecare stim cel putin 10 persoane cu dependenta fata de alcool), drogurile ce le gasesti la 30-40% din copii de liceu si chiar gimnaziu in ghiozdan si chiar internetul de care suntem legati destul de multi.

Potrivit unor statistici oficiale, 10% dintre romani au probleme cu alcoolul, fiind la egalitate cu maghiarii si intrecuti doar de rusi (12%). Consumul excesiv de alcool duce la drame, mai ales in randul tinerilor, care, din teribilism sau ignoranta, ajung dependenti peste noapte. O statistica recenta a demonstrat ca elevii sunt mari consumatori de bauturi alcoolice, fara sa constientizeze riscurile la care se expun. Tot Romania este una din putinele tari in care se gasesc clienti in birturi si la 7:00 dimineata, tot mai multi oameni incercand sa “scape” de grijile si problemele zilnice in bauturi spirtoase.

Mergem mai departe la etnia rroma. Dragii mei, asta e alta problema pe care ne-am facut-o singuri! Mult timp acestia au fost un popor migrator pana s-au gandit boierii nostri dragi sa ii inrobeasca pentru a le munci pamantul, un fel de sclavi pe plantatii ca in America de Nord, fiind cumparati si vanduti ca vitele, familii despartite, batuti, batjocoriti, tinta dispretului si discriminarii rasiale timp de secole, asa ca au facut ce face orice popor inrobit : s-au inmultit aici mai mult ca oriunde in Europa, devenind o masa de oameni care abia-si aduceau aminte de vechea viata. Au devenit lasi, clevetitori, betivi, artagosi, plini de boli si de pacate cum devin aproape toti cei inrobiti, tinerii razvratindu-se si ei : jafuri, violuri, omor etc. Noi ii injuram pe tigani (Da, si eo o fac..sunt rasist si recunosc), dar nu e vina lor ca se nasc in mijlocul unei populatii ce te uraste si te izoleaza la scoala de restul copiilor ca ti-au gasit paduchi la control si dupa ce ai fost curatat tot nu ai fost bagat in seama si chiar dispretuit din cauza ca maica-sa spala scari sau matura trotuare iar tatal este si el tot lucrator la salubritate sau betiv intr-o carciuma sau au rude in puscarie. Problema rromilor este deci o problema romaneasca, home made ca sa spun asa. Ceva de genul “raul facut se intoarce impotriva ta ca un roi de bumerange”!

Advertisements

2 responses to this post.

  1. pff..trist..dar asta e,suntem romani si suportam consecintele.

    Reply

  2. Posted by Iulian on May 10, 2010 at 10:52 pm

    Pe scurt, să citez : ” Nu ne-am născut în locul potrivit “. 😦

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: