Ce fac ei?


Unii nu au blog. Nu au nici macar adresa de email. Si totusi sunt la fel ca noi. Doar ca ei nu comunica online. Nu li se pare necesar. Sunt altii care nici macar computer nu au. Poate nu au avut banii necesari sa-si cumpere unul, sau li s-a parut ca alte chestii sunt mai importante. Stau acasa si citesc ziare de scandal si posibil cauta locuri de munca. Dar nu se mai gasesc. A trecut vremea lor. Locurile de munca sunt din ce in ce mai rare. Seara se uita le diferite televiziuni. Se delecteaza la cate un talk show cu o bere sau asculta o manea, mai pufaie un pachet de tigari cu gandul la vremurile cand erau prin alte tari si construiau diferite cladiri pentru cei de acolo. Nu le era usor, dar aveau un loc de munca.
Nu imi place ca pleaca lumea din Romania, dar nici nu ii invinovatesc. Si eu as face la fel. Sincer sa fiu m-as muta cu totul. Dar totusi e tara mea, cu rele cu bune, desi nu ma consider roman si doar cetatean rezident.
Revenind la ei.. ei asteapta sa plece iar, sau intra intr-un fel de transa, gandindu-se cat trebuie sa munceasca pentru un trai decent, in timp ce altii primesc totul “pe tava”. Si sunt tristi. Ei nu intra pe blog-uri, nu intra pe site-uri, nici macar pe atat de uzualul Yahoo Messenger. Ei nu se distreaza ca noi la cate un articol haios sau o caricatura facuta inteligent. Ei se distreaza altfel. Si totusi, ei sunt mai tristi ca noi.
Nu o spun doar din postura unuia care sta destul de mult “online” ci si din postura unora care nu fac asta, sau daca o fac, se intampla rar si atunci de la “o sala de internet”. Si se simt nasol cand aud fraze de genul “Am vazut pe site-ul X nu stiu ce chestie interesanta! Daca vrei iti trimit si tie adresa prin email cand ajung acasa!”, si ei trebuie sa raspunda “Stii, eu nu am asa ceva..”.
Cam atat si pentru aceasta postare. Ajunge. Trecem deja in alte chestii despre care o sa vorbesc posibil intr-o alta postare. Ne mai citim!

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by tzuka on September 25, 2010 at 5:44 pm

    mare dreptate ai>:D<

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: