Si cica eu sunt ala rasist..


O sa va povestesc o intamplare de azi (motiv sa scriu pe blog, dar las-o asa :)) ).
Eram in statie la 40, langa Universitatea Ovidius de pe Bulevardul Mamaia, dupa cursuri, cu un coleg asteptand microbuzul sa plecam sper City. La un moment dat vine o femeie, apartinand etniei rrome (o tiganca, mai pe scurt) cu 11 lei in mana si ii spune colegului :
“Baiatu`, eu sunt certata cu fetele astea de aici (langa statie fiind o alimentara) si nu am auzit ca e o chestie ca la un pachet cumparat iti da doua. Nu intri sa imi iei tu?”.
Bogdan (colegul) se uita la ea ceva gen ” /:) ” si se intoarce cu fata la strada. Asta tot comenta prin spatele nostru. In fine. Noi discutam despre alte chestii, intreaba in sfarsit o vanzatoare de tigari, vanzatoarea fiind in usa. Aia nu stiu ce ii spune. Mai trec vreo 2 minute, vine un alt tigan (fi’su probabil), nici ala nu intra in alimentara si incepe iar tiganca :
“Uite, ca puteai de 10 ori sa intri si sa iesi din alimentara! De 10 ori, si nu ai vrut!”
Bogdan iar se uita dubios la ea si o ignora, dupa care urmeaza partea interesanta si amuzanta in acelasi timp :
“Fir-ati ai dracu’ de romani cu natia voastra! Faceti ura de rasa! F*tu-va in gura de poponari care va f*teti in cur la liceu, bulangii dracu` ” + destule alte cuvinte in tiganeste, menite sa induca si mai mult senzatia de “frigider umplut cu tot felul de carnuri”, la un moment dat, Bogdan intorcandu-se si uitandu-se urat la ea, facand-o sa taca pentru o secunda. :))
Intre timp a venit microbuzul si spectacolul s-a intrerupt brusc, in timp ce tiganca incerca sa convinga pe altul sa intre in alimentara sa ii ia doua pachete de tigari la pret de unul.
Ai dracului, numai pusi pe furt sunt. Te si pomeneai ca intri acolo convins intr-un sfarsit si bineinteles ca nu era nici o oferta si te obliga practic tiganca apoi sa ii iei tu al doilea pachet, ca ai furat-o. Tipic lor.
Si a spus bine “ura de rasa”, desi ea nu si-a dat seama. Chiar nu imi plac tiganii. Nu din cauza pielii sau mai stiu eu carui convingere a lui Alfred Rosenberg (nazist) sau a altuia. Si nu toti tiganii. Sunt si tigani cinstiti, care muncesc ca toti ceilalti, dar chiar si ei ii urasc pe ceilalti tigani. De ce? Pentru ca fura, inseala, vorbesc cum vorbesc si astfel li se sfarama si ultimele farame de imagine prin comportamentul “fratilor” lor etnici. Nu sunt rasist. Daca eram rasist (in adevaratul sens al cuvantului), uram negrii, uram asiaticii si asa mai departe, dar eu am probleme cu tiganii si atat, dar cum spuneam, nici macar cu toti. Nu dau acum exemple cunoscute, cine stie ce om din fotbal sau mai stiu eu ce alt personaj ci despre simplii oameni care matura strazile din Navodari si nu numai (majoritatea sunt tigani), dar stau constiinciosi si isi fac treaba pentru care sunt platiti, grea, usoara, cu bani mai mult sau mai putini satisfacatori financiar, dar totusi, poate singura lor sansa la un venit.
“Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

Post Scriptum : Video-ul cu “Anti Rapid” este pus exclusiv pentru ca nu suport acea echipa si suporterii ei sunt numiti “tigani”, pentru ca au sarbatorit la ultimul titlu/cupa cu muzica lautareasca care avea versurile “A venit cupa la tigani” (a se cauta “10 minute de vis” pe youtube.com si nu pentru ca ar apartine acestei etnii (unii), asa cum si Steaua si Dinamo si alte echipe au suporterii tigani.

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by roxana on January 20, 2011 at 9:04 am

    2 pachete de tigari la pret de unul?vreau si eu !

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: