1 Mai, sau sarbatoarea muncii la romani.


Inainte de `89 si disparitia “impuscatului” (groteasca imaginea din Decembrie 1989 cu sotii Ceausescu impuscati si acel caine negru lingand sangele de langa cele 2 cadavre cu care am fost mai toti terorizati inainte de fiecare Craciun timp de ani buni de la.. incident), 1 Mai era sarbatoarea muncitoreasca a poporului care chiar muncea care pe unde putea si pe unde era repartizat de regimul comunist si care pe pretextul ca are o zi libera (de fapt dedicata adulatiei cuplului mai sus numit) ieseau cu mic si mare pe strazi si apoi dupa paradele de cuviinta la iarba verde.
Ce a ramas din toate astea in zilele noastre?! Ei bine, a ramas obiceiul de a ocupa fiecare centimetru patrat de iarba verde cu paturi, cearsafuri, gratare fumegande pline de vesnicii “mititei” asortati cu mult alcool si vesnicele si nelipsitele manele sau muzica populara, ici-colo mai rasunand si ultimele zdranganeli ale Inei sau altora de genul ei. Dar nu numai ca ocupa iarba verde si afumam padurea (in general), dar apoi cand pleaca “cu catel si purcel”, “uita” sa isi ia si gunoaiele, lasand in urma plastic, cenusa, carbuni pe jumatate arsi, sticle goale, toate aruncate de izbeliste peste tot, de parca cineva o sa vina in urma lor si o sa curete.. nu o face nimeni! Si uite asa padurile devin din ce in ce mai poluate, mai murdare, mai pline de gunoaie!
Anul trecut, fix de 1 Mai faceam o postare despre ziua respectiva si cum pe o scena langa “Hanul Piratilor” s-au intrecut in playback Anna Lesko, Alex Velea si Akcent, singurii care au mai facut atmosfera fiind Directia 5 si trupa Simplu..
Anul asta nici nu stiu ce o sa fac, dar in nici un caz nu ma mai duc la concertul organizat de al nostru vesnic tanar primar de municipiu, Radu Mazare, pentru ca ar fi si mai patetic decat cel de anul trecut, invitatii fiind Andreea Banica si nuj ce dansator, Catalin Maruta, Keo si nelipsitul de la concerte cu tenta politica (Zilele Constantei, Zilele Navodariului, 1 Mai etc) Laurentiu Duta (p.s. n-am nimic cu el, canta bine, dar nu mai e in voga ca acum ceva ani), o gura de oxigen aducand parca Proconsul.
Ideea principala a acestui articol ar fi ca din sarbatoarea muncitoareasca 1 mai au ramas doar tendintele de a murdari spatiile verzi si vesnicele “parade” cu tente politice din partea celor “la putere” in zonele respective.
Distractie placuta duminica si cand plecati, nu va lasati toate murdariile pe unde apucati!

Advertisements

One response to this post.

  1. 1 Mai : macar atunci sa ne mai distram , ca in rest parca toti suntem suparati,nu avem chef de nimic, ne apasa ceva … cred ca foamea incepe sa-si spuna cuvantul !

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: